Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Mälaröhöst

Kategori: AllmäntDen 28 oktober, grådisig höst. Våra äppelträd har gett riklig frukt denna höst och likt många andra trädgårdsinnehavare har vi idag tagit skörden med oss och åkt till ett musteri. I år blev det Äppelfabriken i Hilleshög på Färingsö. På väg dit passerade vi Drottningholm, vars parker visade upp sig i vackra höstfärger.
 
På Äppelfabriken vägde vi in ca 45 kilo äpplen. Av detta blev det fem fyllda jättestora bag-boxar med äppelmust till ett pris av nästan 100 kr per box. Inklusive kostnader för 10 mils bilresa, fika i fabrikens gårdscafé och bratwrust i Ekerö centrum blev det ju inte billigt precis. Men en trevlig höstutflykt. Och bilderna från Drottningholm blev riktigt stämningsfulla.

KOMMENTARER:

  • Marianne lindberg säger:
    2011-10-29 | 09:18:04

    Vill ni komma billigare undan ska ni åka till Ekerö istället. Där finns ett ställe som heter Rosenhill, det är några "grönavågare" som har ett musteri. Däremot är det inte lika fräscht som Äppelfabriken och man får bara råmust. Dessutom har de inte någon mysig fika! Du verkar verkligen njuta av ditt pensionärsliv, härligt att se. På posten är det fullständig kaos, men det har du säkert hört av alla andra. Ha det så bra! Hälsar Marianne

  • Martina säger:
    2011-10-29 | 23:56:17

    MMmmm den var jättegod!!

Kommentera inlägget här: