Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En sommar som aldrig säger nej

Kategori: Allmänt

En sommar som aldrig tar slut

Sommaren 2006 går förstås till historien som en av de varmaste och skönaste i mannaminne - som det brukar heta. Dag ut och dag in sedan midsommar har det varit varmt och för det mesta soligt. I lördags - den 26 augusti - gjorde vi ännu en eftermiddagstripp till Tyresös absoluta badplatspärla, Noretbadet. I varje fall passar det oss perfekt eftersom vi för det mesta åker och badar sent på eftermiddagen.

Noret ligger i västläge - från badklipporna ser man över Kalvfjärden slottet i fonden. Allteftersom kvällen framskrider sjunker solen sakta ner över Tyrestalandet. På klipporna och i vattnet är det varmt och stilla. Noretbadet används mest av de som bor i husen i området. Vi tror att många av oss som bor mer centralt i kommunen inte hittar dit. Och helt enkelt är det ju inte slingra sig fram längs de smala vägarna ut mot Brevik.

Nu på sensommaren finns förutom badarna ett antal änder och andra sjöfåglar. När vi tar klipporna i bruk kommer de alltid fram och kollar om vi har något att bjuda på. På bilden nedan har de radat upp sig för fotografering.

33897-48


Barnvakt åt Buffis

Kategori: Allmänt

Barnvakt åt Buffis

Att bli med barnbarn har sina poänger, ja frågan om det inte tillhör livets höjdpunkter - hittills. Många har sagt det tidigare - men nu kan vi själva konstatera att det är sant. Förut har jag sagt att åren efter femtio varit de bästa i livet - men nu börjar det luta åt att åren efter sextio blir ännu bättre.

I lördags fick vi förmånen att på kvällen ta hand om Embla Sirili Ellen Johanna Nyhlin, vår dotterdotter. Kärt barn har många namn - men egentligen räcker det inte med dessa fyra. Till vardags är hon mest känd som Buffis - eller Buffen - eller Buffgumman eller ...., ja det finns ännu fler beteckningar på denna älskliga varelse.

Barnets föräldrar roade sig men ett biobesök och därefter fika med goda vänner. Medan vi roade oss med Buffis. Som vanligt hade morfar kameran tillgänglig och med hjälp av stativ och självutlösare tog han bland annat denna bild av mormor, morfar och Embla.


Hundvakter och hemresa

Kategori: Allmänt

33897-45

Under Piteåsemesterns sista dagar har vi fått vara hundvakter åt Indra, Johannas snälla men starka rottweiler. Johanna åkte hem med flyg i onsdags och lämnade hunden hos oss i stugan. Bilden visar Indra på Johanssons brygga betittande utsikten över de yttre öarna i Piteås vackra skärgård. Indra är ytterst väluppfostrad och mycket gosig. Dock har hon inte varit så pigg på att gå iväg på promenad, har gärna lagt sig platt på marken när jag kopplat henne och börjat promenera bort mot tillfartsvägen. Men jag har kunnat lura henne, genom att i stället börja vandringen ner mot stranden och sedan göra en sväng upp tillbaka till tillfartsvägen.

I fredags hade vi besök av Benny och Birgitta med riesenschnautzern Astor - en mycket livlig femåring, som enligt ägarna lider av hund-ADHD. Astor fick inte komma ut utan fick hålla till i bakluckan på Ahlqvists bil. Indra sprang runt bilens bakdel och sen när Benny och Birgitta gav sig av ville hon springa efter bilen. Hon drog i kopplet så jag nästan släpades med. Då gick det fort ut på tillfartsvägen vill jag säga.

Igår åkte vi hem de 86 milen till Tyresö. Indra åkte med oss i bilen och skötte sig exemplariskt. Hoppade på kommande omedelbart upp i baksätet efter våra raster och hade t o m ett särskilt hundbälte hela resan. Utan gnot. Under resan verkade hon sova så fort bilen rullade.