Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Mot höjden

Kategori: AllmäntMedlemmarna i EFS-föreningen i Hammarbykyrkan kan hjälpa till i kyrkan på många olika sätt.
Ett återkommande inslag är den stora höststädningen. Ansvarsgrupperna får då ett visst utrymme i kyrkan att storstäda. Den här veckan har det doftat både tvättmedel och svett varje kväll medan medlemmar rengjort allt från motionsrummet i källaren till "taket" på kyrkorgeln i kyrksalen. I förväg känns kanske inte städkvällen som det man allra helst önskar sig i mitten av augusti - men när man väl är på plats är det alltid trevligt. Att jobba tillsammans, fick och småprata tillför livet en speciell dimension.

På bilden - som A tagit - ser ni bloggaren högst uppe på stegen medan städkollegan Ö håller upp dammsugaren. Med det förlängda dammsugarmunstycket försöker jag komma åt att dammsuga kyrkorgelns "tak". Jag lyckades nästan - det blev kvar ett odammsuget litet hörn längst upp och längst in. Men dit ser bara prästen när han eller hon står bakom altaret och då är han/hon förhoppningsvis uppfylld av andra tankar än hur välstädad kyrkan är.~

Plommon och blommor

Kategori: AllmäntAldrig tidigare har vårt plommonträd gett så mycket frukt. Grenarna är översållade med mogna plommon, som sitter så tätt att det mer liknar vindruvor. 3-4 gånger som många som normala år, men lite mindre i storleken. Vi plockar och äter så mycket vi kan, tar med bunkar till våra jobb och sparar för framtiden. Men mycket kommer ändå att till sist hamna på gräsmattan under trädet.I lördags tog jag också en bild av den vackra blomma vi har framför huset. Med en humla som grädde på moset.

My Toyota is fantastic

Kategori: Allmänt
I början av juli råkade en medlem av familjen Strand - vem kan vi låta vara osagt - krocka den antika folkvagnen (VW Vento 1995) som vi haft i vår ägo sedan snart tre år tillbaka. Skadan blev så pass stor att vi inte tycker det är värt att reparera den gamla skorven.

Eftersom Posten envisas med att ha sitt huvudkontor i Solna behöver vi numera två bilar. Sorgligt men sant. I veckan som gick scannade vi därför bilmarknaden och trots den akuta bristen på begagnade bilar - som jag läste om idag  - lyckades vi komma över en två år gammal Toyota Auris. Idag har vi gjort en premiärtur i riktning Nynäshamn. Vi startade tidigt på förmiddagen och hann utnyttja de solig timmarna innan molnen börjar eftermiddagssamlas. Vi stannade bl a till vid Häringe Slott, där jag tog de två bilderna nedan.