Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Bearbetade bilder

Kategori: Allmänt

Under vistelsen på Gran Canaria har det funnits tid att då och då leka med bildbehandlingsprogram på min smarta telefon och min dator. Här några exempel på bearbetade bilder.
 
Här är bara de röda och bruna färgerna kvar. Restaurangen ligger i Mogán, någon mil ovanför Puerto Mogán.
 
Ett grannhotell i Playa del Ingles - med samma färgreduktion, som gör himlen grå. Kändes rätt dessa relativt vädermässigt gråa veckor på Gran Canaria.
 
Men här är en kontrastrik bild där himlen är blå och molnen och ett närbeläget hotell lyser vita.
 
En enkel men snygg ram förhöjder bildens kvalitet, i varje fall i detta exempel från vår sista (soliga) förmiddag vid Aparthotell Amazonas poolkant.
 
En utsikt från en fiskrestaurang i Arinaga.
 
En innevånare i Palmitos park - med kantlinje från Adobe Elements.
 
 Här har jag lagt en kantlinje på den här bilden av ett rejält sandslott på playan i Playa del Ingles.
 
En kantlinje till från en av våra långpromenader i promenadvänliga Playa del Ingles tillsammans med goda vänner.

En tur till Guayadequedalen

Kategori: Allmänt

 
Lekande  barn i Cruce de Arinaga
 
Sista dagen innan hemresan från Gran Canaria åkte vi med Skandinaviska turistkyrkan på deras kulturtur. Ett 50-tal svenskar och norrmän följde med på en heldag till Guayadequedalen på Gran Canarias östra sida. Vi började med att besöka Cruce de Arinaga. Där tittade vi på de bronsskulpturer på temat "Lekande barn" som flankerar ortens huvudgata. Turen gick seden till Agüimes, en trevlig liten stad med en gammal stadskärna. Bussen fortsatte sedan uppför dalen. Efter ca 1 mils körning nådde vi 1000-metersnivån. Här finns dalens berömda grottboningar. Vi åt lunch i en "grottrestaurang" och besökte sedan Maria, en MS-sjuk kvinna som berättade om det grotthus hon bebor med sin mor och om sitt liv högt ovanför kustens slätter. Från Marias grotta var utsikten magnifik längs dalen ner till havet. Turens sista stopp gjorde vi vid ett museum i Ingenio. Här fanns bl a en stor biblisk miniatyrmiljö uppbyggd.
 
Säcklöpare i Cruce de Arinaga
 
 Framför kyrkan i Agüimes sitter denna fiolspelande kvinna
  
Guayadequedalen från 1000 meters höjd
 
Inne i grottrestaurangen
 
 Vårlig färgprakt i Guayadequedalen
 
Blommande kaktus
 
Babels torn i Ingenia
 
Maria, Jesu moder
 
 Den törnekrönte frälsaren själv  - bland dukar till salu.
 
 

Palmitos Park

Kategori: Allmänt

 
Någon mil inåt bergen från Playa del Ingles finns Palmitos park, en djurpark med fokus på fåglar och reptiler. Vi "gjorde" djurparken igår, sista dagen med hyrbilen. Palmitos bjöd på många skrikande papegojor, krokodiler, en trevlig delfinshow, orkidéer, en kaktusträdgård, en godmodig maraboustork, jättesköldpaddor, ett fjärilshus mm. Mest intressant var dock de friflygande örnarna. De släpptes ovanför våra huvuden, flög iväg, satt på bergssidan en stund, steg högt i skyn och kom sedan dykande ner mot oss för att landa på skötarnas armar. En show som inte alla djurparker kan bjuda på.
 
Den amerikanska örnen sittande och i luften
 
Maraboustorkens öga
 
Den näst största arten av sköldpadda
 Orkidé