Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

Udden i lövsprickningens tid

Kategori: Allmänt

33897-16933897-16833897-16733897-166

Helgen som gick gjorde vi ett nedslag på Renörsudden i Piteå, där vi har vårt sommarhus. På lördag morgon låg Bottenviken spegelblank och vacker. Samtidigt höll björkarna vid stranden precis på att slå ut, årets andra lövsprickning för vår del. Naturen ligger ungefär en månad efter Stockholmsvåren - men tack vare det vackra vädret gav besöket i alla fall mersmak. Hade vi inte haft våra jobb hade vi nog kunnat stanna kvar några dar och njuta av den andra våren.

Det är faktiskt första gången sen vi flyttade till Tyresö 1970 som vi hälsar på i Piteå i slutet av maj. De ljusa nätterna spelade oss nästan ett spratt. Första kvällen stod klockan i storstugan. Vi hade inte heller någon TV så vi satt och lyssnade på radio, jag pulade på med datorn. Vid 10-tiden på kvällen upptäckte vi att  klockan var 10 och inte bara 8 som den stillastående klockan visade. Lurade av ljuset!

Besöket innebar i övrigt sedvanliga rundresor till kommunens äldreboenden, till kyrkogården och till syskon och släktingar. Dessutom en konsert i EFS-kyrkan, ledd av vår tidigare körledare, Britt W, som ju flyttade till Piteå runt 1/1 2007. Och förstås Eurovision Song Contest på lördagkvällen, som som vanligt så fel låt som segrare.

.... then we take Berlin

Kategori: Allmänt

33897-164
TV-tornet vid Alexanderplatz i f d Östberlin

De senaste åren har jag jobbat ganska renodlat med IT-stödet till Postens ekonomi- och finansprocesser. En trevlig uppgift på arbetsålderns höst. Särskilt givande har det varit att kunna åka på ett antal användarkonferenser som SAP - vår affärssystemleverantör - arrangerar. 2005 åkte vi till Orlando i USA, 2006 till Paris och 2008 "we took Berlin".

Årets SAP-evenemang, Sapphire, hade 9000 deltagare och hölls i Berlins Messegelände, ett av Europas största mässområden. Mellan seminarierna fick jag och mina kollegor från Posten lite tid att också promenera runt på Berlins gator. Mycket hade hänt sedan mitt första Berlinbesök 1994, framförallt hade det område där MUREN en gång fanns blivit bebyggt med nya affärsfastigheter. Potzdamer Platz var t ex helt nydanad.

Liksom 1994 är intrycket av Berlin trevligt. En öppen och modern stad med breda boulevarder och inte alltför skyskapeliknande hus.

33897-165
Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche i f d Västberlin

Värme och konst på Värmdö

Kategori: Allmänt

33897-16233897-16233897-163

En fantastisk sommardag med uppemot 27 graders värme. Vi lade den pågående renoveringen av diverse saker på tomten åt sidan och använde da­gen till en utflykt till Stavsnäs och Djurö. Vi stannade först till vid porslinsfabriken i Gustavsberg och besökte där bl a en konsthall och en hantverksbutik (där vi köpte en ny köksklocka). Vi tittade in till Få­gelbros golfboende och fortsatte till Stavsnäs, där vi åt en köttbullmacka på en liten servering vid sommarhamnen. Vi fortsatte vidare till Djurö och kyrkan från 1600-talet, som visade sig vara öppen för besök. Vi var hemma igen efter ca 5 timmars tur.

Bilderna är tagna i Gustavsbergs konsthall.

33897-163