Bildblogg från Slåttervägen

Carl-Olof Strands blogg

En eftermiddag med G

Kategori: AllmäntDe lediga dagarna staplas på varandra. Idag har jag målat garagedörren på morgonen. Vi gick sedan en promenad vid lunchtid. På eftermiddagen hämtade vi ut G från hans dagis i Bagis. Vi har haft några trevliga timmar tillsammans med det lilla talföra charmtrollet. På bilden vattnar han ölandstoken åt oss.

Damfotboll och plommon

Kategori: AllmäntTänk att man skulle bli intresserad av damfotboll! VM i somras triggade förstås intresset - men ännu viktigare är att Tyresö nu har ett allsvenskt damlag som krigar i toppen av högsta serien. I och för sig en främlingslegion, där knappt någon i förstauppställningen är fostrad i klubben. Men ändå är det kul att se de gulröda tröjorna användas på riktigt hög nivå i seriespelet. I lördags bjöd man dessutom Tyresöborna på gratis inträde och kryddade matchen med aktiviteter för barn runt arenan. M-s och hela hans familj var liksom jag på plats. Ett av barnbarnen, A, fick som synes en ansiktsmålning, en gulröd Tyresöflagga, en flagga som är misstänkt lik den "skånska" flaggan, liksom Svenska kyrkans flagga.I tisdags hade vi dagis hemma på Slåttervägen. Fyra av barnbarnen var hos oss större delen av dagen och det femte kom på eftermiddagen efter fotbollsskolan på Tyresövallen. Vi roade oss bland annat med att länsa plommonträdet på delar av sommarens skörd.


Kan inte undanhålla bloggläsarna denna bild som jag också tog i tisdags. E som är 5½ år och A som är ett år äldre trivs oerhört bra ihop. Här sitter de i samma kontorsstol framför vår ena dator och samsas om att spela dataspel.

Avsked till Udden

Kategori: Allmänt


Fyrbåken på den södra av Bondökallarna glimmar vit i kvällsolen

Fredag den 12 augusti lämnade vi sommarhuset på Renörsudden utanför Piteå för den här sommaren. 5½ vecka blev det - med överlag bra väder, ovanligt många varma dagar och ovanligt många tillfällen till relativt angenäma dopp i havet. Som mest var vi 8 vuxna, fem barn och en hund - vilket innebär att hela den utvidgade familjen Strand samtidigt fanns "på stugan" (som vi norrbottningar säger i stället för "på landet").

Den sista kvällen och morgonen sken solen igen efter nära en veckas frånvaro. Tog som synes några kvälls- och morgonbilder.


Lite senare på kvällen belyste kvällssolen vindkraftverken på Bondön.


Ännu senare på kvällen visade sig fullmånen över Hamnviksudden


Sista morgonen såg vi höga stackmoln över den finska kusten. Men hos oss sken solen.