Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Hos A och B i Ljömsebo

Kategori: Allmänt



 

Våra äldsta Stockholmsvänner är faktiskt Pitebor. Anitas barndomsvän, A, hade en pojkvän, B, som flyttade till Stockholm samma höst som vi anlände till huvudstaden och förorten Tyresö. Någon månad senare anlände även A hit ner och sedan dess har vi umgåtts, åtminstone någon gång per år.

Sedan ett par år äger A&B ett fritidshus i Ljömsebo, en dryg mil från Sala. I helgen gjorde vi vårt första besök där. På en avstyckning från en bondgård ligger ett område med ett par hundra fritidshus. A&B har områdets bästa tomt, intill badplatsen i den vackra sjön intill. Eftersom B är pensionär har han haft gott om tid att rusta upp huset, utvidga gräsmattan och röja i vegetationen.

Vi kom till Ljömsebo på fredag kväll och åkte hem igen ett dygn senare. På kvällen bjöds vi på den norrländska specialiteten framför alla, surströmming. På lördag gick vi en runda i området och äkte sedan in till Sala för en rundvandring i stans affärskvarter. Vi köpte med oss grillad kyckling till Ljömsebo och åt en god snabbmiddag innan vi satte oss i bilen och körde hem till Tyresö igen.


Kommentera inlägget här: