Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Algarve 4

Kategori: Allmänt


Bilismen - en av sandskulpturerna



Elfte dagen i Albufeira. Idag har vi lämnat tillbaka hyrbilen, promenerat fyra kilometer tillbaka till hotellet och sedan haft en stillsam eftermiddag i solstolarna framför Vila de São Vicente. Dessutom middag på en thairestaruang - som ett avbrott i alla grillrätter, som de flesta restauranger har som huvudalternativ.

Igår var vi ute med  bilen och stötte då bl a på en fantastisk "sandutställning" eller vad man skall kalla det hela. I ett sandtag i Pera, någon mil från Albuferia, har olika sandkonstnärer skulpterat olika företeelser ur världshistorien, alltifrån stenåldermänniskor sittande vid sin nyuppfunna eld till en IT-nörd framför sin dator. En svensk man hittade vi - Alfred Nobel - tillsammans med några stora pristagarnamn och förstås Portugals egen Jose Saramago, som fick litteraturpriset för drygt 10 år sedan.

Ytterligare en dag tillbaks i tiden åkte vi västerut till Lagos, inte Nigerias huvudstad utan en stad 2-3 mil från Atlantkusten. Där åkte vi ut på en udde - Ponta di Piedado. Udden bestod av magnifika stenformationer. Från udden såg man västerut mot den nedåtgående solen.

I morgon ger vi oss av på en heldagstur till Lissabon.


Vy från Ponta di Piedade


Klippformationer vid Ponta di Piedado



Anita på promenad i portugisiska Lagos
Kommentera inlägget här: