Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Den sista länken

Kategori: Allmänt



Den 14 december avled Anitas 94-åriga mamma Inga. Därmed har alla våra fyra föräldrar lämnat jordelivet. Vi satt uppe med henne hela den sista natten. Ett par gånger under natten trodde vi att slutet var nära men först då morgonen grydde andades hon lugnt sin sista suck.

Resten av veckan har varit ytterst intensiv. Vi har ordnat med dödsannons, begravning och minnesstund. Vi har varit på banken och kollat kontoställningar inför bouppteckningen. Vi har också hunnit med att tömma den lilla lägenheten på Norrgården, där hon bott sedan sommaren 2004. Vi har kört ut några kartonger och fyra stolar till sommarstugan, resten av lösöret har vi skänt till Röda korsets loppmarknad och till Reprisen, en kommunal second hand-verksamhet som tar emot och rustar upp möbler mm.

Trots den intensiva aktiviteten har vi också hunnit med att gästa de flesta av våra närmaste släktingar och vänner i staden. De har fått bjuda på lunch eller middag, samtidigt som vi hunnit prata med varandra. Övernattat har vi för första och kanske också sista gången gjort på Stadshotellet.

De första dagarna var det extremt kallt, ner mot 25 grader minus. De två senaste dagarna har det i stället vräkt ner snö. Vår lilla hyr-Fiesta har ständigt varit nedisad, vi vet inte hur många gånger vi skrapat rutor och borstat av snö under de senaste dagarnas flängande mellan Stadshotellet, mina syskon, våra vänner, Norrgården, sopstationen, Röda korset etc. Men nu någon timme innan vi skall påbörja hemresan verkar det nästan ha slutat att falla snö från himlen.

Begravningen blir i Piteå stads kyrka den 4 januari 2011 kl 13.00.


Utsikt mot Sundsgatan från vårt hotellfönster

Kommentera inlägget här: