Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Hösthelg vid havet

Kategori: Allmänt





Traditionell hösthelg på Renörsudden i Piteå. Vi kom hit fredag kväll. Inne i stugan var det ca 3 grader varmt - men med intensiv eldning och ett par konvektorelement hade vi 16-17 grader innan vi gick till sängs. I sängarna var det sedan varmt och skönt via de elmadrasser vi har för bruk vid sådana här tillfällen. .Morgonen bjöd på en vacker soluppgång i öster. Bilderna ovan är tagna vid 10-tiden ´på förmiddagen. Strandbjörken har tappat alla sina löv, sannolikt i samband med den storm som verkar ha passerat för bara någon dag sedan. Vattenståndet är ovanligt lågt.

På eftermiddagen har vi varit inne i stan. Bl a har vi varit på kyrkogården och tittat på Gunnars och Marias grav. Mamma Marias namn finns nu på stenen. Hon står med både för- och efternamn, slipper alltså i jämlikhetens namn att bara vara sin mans maka. Psaltaren 23 gäller fortfarande - nu för dem bägge. Ikväll har vi så avslutat mors frånfälle genom att samlas hos A-L och göra bouppteckningen klar. Inte särskilt komplicerat.

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2010-10-16 | 23:57:02

    Det blev fint sådär! Även om jag fortfarande inte tror att farmor hade tagit illa upp över att ha fått vara maka! Men ändå. Skönt att hennes fulla namn finns på stenen!

  • Anonym säger:
    2010-10-16 | 23:57:22

    Från Martina alltså!

Kommentera inlägget här: