Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Tyresös egen festival

Kategori: Allmänt



Jag har ägnat hela lördagen åt Tyresöfestivalen - Kulturförvaltningens ambitiösa och trevliga arrangemang. Det har genomförts i några år nu, först under namnet Nybodafestivalen, sedan omdöpt till Tyresöfestivalen och flyttar ner till Skateparken i Myggdalen. Jag har bemannat kristdemokraterans stånd - heter det så? - under större delen av dagen. Mycket folk har passerat förbi och det gratiskaffe vi serverade blev mycket uppskattat. Mellan 14 och 15 hann vi knappt med att brygga nytt innan det var slut.

Festivalen kombinerar artistuppträdanden med möjligheter att träffa Tyresös olika föreningar och även pröva på olika verksamheter som scouting, gymnastik, hästridning och annat smått och gott.

Alla mina barnbarn dök upp och testade festivalens olika attraktioner. På den första bilden ovan syns E högst upp i den höga uppblåsta rutschkanan.


Carefree Big Band inledde festivalen med diverse örhängen från storbandsrepertoaren.


Tyresös gymnastikföreningar visade upp sina talanger


Erik Linder, känd från Melodifestivalen 2010, var konfrencier på stora scenen


Från kd bidrog vi med en hoppborg - där bl a mina barnbarn roade sig


E och G i hoppborgen


Dansare från Kulturskolan på scenen


Kommunalrådet Saweståhl i moderaternas festivalstånd


Här är några gymnastiktjejer på besök hos de nya moderaterna


I skateparken pågick uppvisningar av duktiga skejtare


Här mitt i den mest trafikerade "korsningen" hade vi från kd vår plats i festivalen. Som sagt - det gick mycket kaffe. Och dessutom blev det tillfälle till ett antal intressanta samtal med politiskt intresserade Tyresöbor
Kommentera inlägget här: