Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Renörsudden 2015

Kategori: Allmänt

Nyss ankommen inspekterar G stugans strand.
 
Så har vi åter färdats de 86 milen från Tyresö till ljusets land och vårt sommarhus på Renörsudden. I år tog Anita flyget tillsammans med Martinas två yngsta barn, medan jag och Martina körde upp väskorna och oss själva med V60-n. Vi kom upp på måndag kväll och har nu alltså varit här i två dagar. Hittills har vädret varit långt ifrån sommarlikt. Ikväll är det regnigt och ovanligt mörkt för att vara runt midsommartid, då man ju knappt skall märka av att det är natt här, ett tjugotal mil söder om polcirkeln.
 
De två första dagarna har vi dels ställt i ordning på stugplatsen, dels av har Martina gjort intervjuer och jag har fotograferat för tre olika reportage i tidningen Byggindustrin, för vilken Martina skriver under sin frilansperiod. Vi har varit till Bondökanalen och där träffat Per Andersson, projektledare för bygget. Vi har också varit till Luleå, där Martina dels intervjuat kommunalrådet Niklas Nordström om bostadsbyggande, dels en kvinnlig projektledare för "Malmporten", ett projekt som skall möjliggöra för Luleå Hamn att ta emot dubbelt så stora fartyg som idag.
 
Sen har jag även hunnit med lite gosande med lilla V och att vara upp till tjärnen med något äldre G. Plus gräsklippning och fotoredigering. Mellan varven hostar jag eländigt, är inne på juniförkylningens tredje vecka.
 
Inte varje år man gör en roadtrip med sin dotter. Men i år blev det av. 86 mil med samtal om allt mellan himmel och jord. Och en trevlig lunch i Hotell Höga Kustens restaurang.
 
 Med M är hennes två yngsta. Pappa P och storsyster är kvar ett par veckor i Bagis.
 
Våra sädesärlor gillar inte riktigt att vi kommit till stugan. De har nog ungar i närheten och trodde sig ha en området för sig själv. Men de vänjer sig säkert snart.
 
 Har hunnit en tur upp till tjärnen med G. Där nyttjade vi samfällighetens lilla roddbåt.
 
Här är Martina på reportagetripp till Bondökanalen, den kanal som skall öppna förbindelsen mellan Piteå norra och södra skärgård.
 
När vi besökte Bondökanalen åkte vi också ut till vindkraftverken på Bondön. Som vanligt intressanta som fotoobjekt.
 
 Solkraft - solen och en av vindkraftverkets vingar.
 
Ikväll har vi en ovanligt mörk kväll för att vara runt midsommar. Men bort mot Finland - bakom Bondöns vindkraftverk - ser det lite ljusare ut.
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: