Bildsurr från Myggan

Carl-Olof Strands blogg

Solen går ner i Puerto Mogan

Kategori: Allmänt

 
Ikväll tog vi hyrbilen och körde till Puerto Mogan, som ligger några mil väster om Playa del Ingles. Orten har inte samma turistiska stil som resten av södra Gran Canaria. Här finns kanaler och vackra hus, något som gett Puerto Mogan tillnamnet Gran Canarias Venedig. Från Puerto Mogan kan man också vid tjänlig väderlek se solen gå ner i västerhavet. Detta var vårt mål med dagens tur och blev också en upplevelse att minnas. 
 
När vi parkerat bilen hittade vi en liten stig genom ett skräpigt område, en stig som ledde ut på en några meter bred hylla längs en bergvägg i väster. Där hittade vi en sittplats med utsikt mot solen i väster. Det anlände fler och fler personer och snart fanns ett hundratal solnedgångsentusiaster på hyllan. Bakom oss parkerade en kille med gitarr försedd med förstärkare. När solnedgången startade på allvar började han spela en melodi med i mina öron indisk prägel. Fick associationer till Beatles och deras indiska sitarperiod. Successivt sjönk solen ner under horisonten och när den helt försvunnit avslutade han sin konsert. Runt oss spred sig haschröken från ungdomar som också följde solens bana mot "undergången".
 
Vi drog oss ganska snart tillbaka mot byn, gjorde en liten promenad bland kanalerna  och återvände i det tilltagande mörkret längs motorvägen till Playa del Ingles. En ovanligt minnesvärd och vacker kväll, denna vår vädermässigt kanske bästa dag sedan vi kom hit ner för 12 dagar sedan.
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2018-01-18 | 12:40:27

    Hej Calle!

    Kollade upp var våra korridorkompisar i Umeå håller hus och fann dig😁. Eiwor och jag håller också fortfarande ihop och bor i Härnösand.
    Just nu är vi i Vietnam och njuter av sol och värme!
    Eiwor hälsar så gott!

    Svar: Hej!Råkade bläddra bland mina blogginlägg och hittade då den här kommentaren. Men jag är inte säker på vem av korridorgänget du är. Eiwor är väl Eiwor Holmström, gissar jag. Kul om du hörde av dig! / Carl-Olof
    Carl-Olof Strand

Kommentera inlägget här: